Anton Nijssen

Anton Nijssen is associate senior consultant van Ockham IPS op het gebied van publiek management (universiteiten en onderzoeksorganisaties) en van onderzoek in het onderwijs. Hij studeerde sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en specialiseerde zich in de methoden van sociaal onderzoek. In de jaren tachtig was hij beleidsonderzoeker bij verschillende onderzoeksinstituten.

In 1987 werd hij directeur van Research voor Beleid, gevolgd door een functie als directeur van SCO Kohnstamm Instituut (onderwijskunde, Universiteit van Amsterdam). Namens de Universiteit van Amsterdam creëerde hij ook 'Liaison Office', een agentschap voor het ontwikkelen van strategieën voor zowel het verkrijgen van onderzoeksfinanciering als technologieoverdracht. Hij is sinds 2004 werkzaam als freelanceconsultant. Hij heeft voor veel klanten gewerkt bij de overheid en in het hoger onderwijs, waaronder de meeste Nederlandse ministeries (Onderwijs, Buitenlandse Zaken, Veiligheid en Justitie, Defensie, Binnenlandse zaken, Economische Zaken en Sociale Zaken) de Europese Commissie, de Wereldbank en het Europees netwerk voor universiteitsdirecteuren en -bestuurders (HUMANE).

Een behoorlijk aantal van zijn projecten was gericht op ontwikkelingen in het hoger onderwijs en onderzoek naar professionalisering van het management en bestuur van publieke organisaties. Hij is expert in het management en beheer van professionele organisaties, met een grote interesse in R&D -beleid en kennisverspreiding.

  info@ockham-ips.nl

Bekijk alle medewerkers

Wat kan Ockham IPS voor u betekenen?

Bent u geïnteresseerd in het werk dat Ockham IPS heeft uitgevoerd? Of wilt u weten wat Ockham IPS voor u kan betekenen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Neem contact op